click here :)

Thursday, November 12, 2009

family day

today nk kne g umh mentua..
da 2weeks x ke sne cz sgt2 bz dgn prgm kt tmpt keje
n aku da siapkn lauk pauk utk aku bwk g sne
aku lbh sng msk kt dapur umh sndiri bbanding dgn gune dapur org lain
ssh nk capai brg cz xtau susun atur dorg

hahaha..guess what???
until now aku xpnh msk kt umh mentua aku
bkn mls..cume xske msk gne dapur org
tp aku still tlg mak die sedia bhn2 utk msk...

actually aku ingt nk bwk sume lauk pauk yg aku msk 2 kt umh besfren aku
(i thought nk jernihkn ape yg keruh..cz aku lbh sng bcerita dpn bbanding blakang)
but die ade keje lak ngn bf die
so xpe la, aku bg je ngn fmly mentua aku

erm...2moro aku n husband ade fmly day kt Cinta Sayang Golf & Country Resort
so ahad amek cuti then disebabkn post ni autodraft, aku selitkn sket gmba2 mse
kt sne...
Read more ...

WeDDinG..

hyeee........
lame gyle vavi aku x update blog
hahaha =)

sori ya...rs mls mbuak2 sblm ni n also quite bz
yeah...bz
hihi

my story???
b4 dis status aku single..n now status aku da btkr kpd MARRIED
yup..mcm xpcaye kn usia mude mcm aku da kawen
certain people ckp dgn aku "xenjoy la kawen mude"
aku dgn selambe nye mjwp "aku da lame kot rs enjoy"(alhamdulillah dikurniakn family yg tdk mengongkong, bkn mcm certain org 2 dpn fmly pijak semut pn xmati...i'm not dat type of person ya)
hehe..

yup..aku sndri akui yg aku bkawen pd usia yg tlalu mude..
21years old kot
but until now,i nvr regret with my decision
pokok pangkalnye diri sndiri
if kte mmpu nk pikul tjwb as a wife, jz go 4 it
if u r not, better jgn bmimpi di siang hari

hui...ape yg aku mbebel ni...aiyak
ok2...let me tell something...aku akad nikah on 17th july
2009..buat mlm lps isya'
n aku upload skt pic2 nye..

then knduri on 18th july 2009, buat time tgh hari

n ni pulak time persalinan

knduri belah husband lak on 1st october 2009..

stakat ni je yg aku larat nk upload
actually penat jgk nk kawen ni...
nk bt persalinan pn mmg aku mls gyle..
tp tpkse bt jgk..
sori for u guys yg dtg dr jauh,xsmpt aku nk lyn lame2 cz bz sg2t..
but aku sgt2 mhargai kdatangan korg..
n a lot of thanks kpd my bff WANIEY ISHAK cz byk tlg aku dlm psiapan knduri..
n also thanks kpd my parents yg telah btungkus lumus utk mbuat psiapan n b my supporter utk knduri (my dad)..

hihi..aku blk kawen je kot...
blk pn shari sblm akad nikah..
hahaha..gyle kn..
mne x nye, khamis aku still keje..
abes keje trs drive blk manjung ditemani mel,kiah(my officemates) n waniey (my bff)..
smpi2 je trs g butik try baju pengantin..
then blk umh lps mndi, trs pkai inai..rimas gyle kot pkai inai..
my mom srh bt kt kdai je tp aku xnk cz xske dorg lukis corak2 like Indian style 2..tah..mmg xske..
mnyampah gyle pkai inai..so, dorg ni la mangse2 aku ble aku trse gtl2..haha

sejam lps 2, dorg nk g mcD..aiyak..aku still tgh pkai inai..so i let them go..
br 15mnt lps dorg pg, aku da xleh ddk diam..
my dad tgh iron baju die utk majlis esk..aku ape lg
"Abi..Tlg iron baju skali"..
hahaha..guess bju ape yg aku mntk my dad tlg iron..
bju akad nikah aku kot..satu2nye bnde yg plg mls aku nk bt kt dunia ni adalh iron baju
aku rela basuh berbaldi2 baju mgunakan tgn ttpi tdk utk iron bju
tp klu tpkse kne bt jgk la...nsb baik my dad tlg iron kn..
trs aku bgn g cuci sgale inai yg ade then trs capai kunci kete n gerak g mcD nk join dorg..
da kul 3am kot..hahaha..
mak aku geleng kepale n she said "xpadan dgn nak nikah esok"...
aku snym je n trs grk..
haha..ape nk jadik aku ni..

actually bnyk lagik bnde2 menarik n lucu yg tjadi mse knduri aku
fon xyah ckp la
smpi ter off dgn sndiri nye cz tlalu byk call n msg

until now aku still rse mcm still bpacaran dgn laki ku
myb sbb xde anak lg kot
as long as satu kpale, xde hal pnye
but ktorg da jnji akn stay mcm ne hngge ke akhir hyt
no fighting n cheating
=)
Read more ...