click here :)

Thursday, May 27, 2010

DSLR ku...syiok!!!!

haloooo...
da bape hari tak update blog
actually smlm after balik dari keje terus kuar menghabiskan $$$$ dengan cik husband
then g la survey DSLR

nk nikon aje
brand lain xmo
hehehehe

n finally cik husband bersetuju utk amek Nikon D5000
hrge pn ok..
D90 lagi ok but me ni yg baru tahap 'Entry Level' ni seeloknya guna D5000..
ok la tuh...bukan nk jadi pro pn..
juz suka2 nk amek gmba dgn cik husband








=)
Read more ...

Sunday, May 23, 2010

Jakun dengan dadih?

Tetiba sebelum balik dari ofis tadi teringin pulak nk makan dadih
Mane la nk cari kn?
Time bulan puasa banyak la..
Then me ask la si ana..
Tengah ktorg menyembang, sampuk pulak si Kak Umi
"Senang ja buat..aku buat pejam mata guna kaki pn boleh"
Hahaha...Ketawa teros...

Balik dari ofis tadi me terus ajak cik husband pg kdai
Cik husband pun apa lagi...
Cik husband : "Nak pegi beli apa?"
Me : "Nak beli barang nak buat dadih"
Cik husband : "Pandai ke buat?"
Me : "Hehe..Tah...Belasah je"

So sampai je umah me terus beroperasi
Memandangkan cik husband nk g main takraw petang tadi dgn kengkawannya,
Me pun buat la dadih dengan setenang-tenangnya

Sure!!!
Gile simple je nak buat
As easy as ABC
Nak buat cammane,me kan xpnh buat sebelum ni
Bila da buat
"Lorh...senang kot!!!"
Lebey kurang cm instant la...
Hahaha

Btw...Jum check balik mengenai Dadih?

Menurut wikipedia,

Dadih atau Dadiah merupakan makanan tradisional Minangkabau. Dadih dibuat daripada susu sapi seperti yoghurt yang diperam dalam bekas buluh (atau sebarang bekas) yang tertutup (atau ditutup dengan daun pisang). Dadih sering kali dimakan untuk sarapan pagi, kadangkala dimakan dengan emping (beras krispies traditional) dan gula jawa. Dadih juga sedap dimakan dengan nasi panas dan sambal.

Lazimnya, dadih dibuat dengan berperisa buah-buahan. Antara perisanya, ialah keladi, jagung, strawberi, kelapa, dan lain-lain. Terdapat juga dadih yang dibuat daripada vanila, milo, dan coklat. Kadang-kala, terdapat juga sos buah-buahan yang dihidang bersama dadih untuk memberi rasa yang sedap.


=)
Read more ...

Shahir AF8..Minat ke?

Tengok ke Konsert Final AF8 semalam?
Mesti ramai yang tengok kn n da tau sapa juaranya...
Yeah...Seperti di entry me yang sebelumnya;
Peserta yg paling mendapat perhatian fans xlain dan xbukan
SHAHIR!!!!

Tp me jugak agak terkejut npa si Maulana xdpt Top 3
Maybe dia kurang menarik pandangan fans
So xpe lah, keputusan pn da ditetapkan dah

Papepun Tahniah diucapkan kepada Shahir!!!
Jum tengok biodata dia;



Nama Penuh : Ahmad Shahir Bin Zawani
Tarikh Lahir : 5 September 1988
Tempat Lahir : Hospital Besar Ipoh, Perak
Umur : 22 tahun
Bangsa : Melayu
Agama : Islam
Tinggi : 168cm
Berat : 65kg
Status Perkahwinan : Bujang
Pekerjaan : Pelajar Pusat Asasi UIA
Pendidikan Tertinggi : Diploma (Kejuruteraan)
Adik Beradik - 5 orang (pertama)

Semoga success!!!

=)


Read more ...

Saturday, May 22, 2010

Disebabkan tiada channel yang best malam neh...

Skang tengah nonton Konsert Final AF8
Actually me xde la addict sgt dgn AF ni
Tp xpe...Layan je....
Da xde pulak channel yg best kn mlm2 cenggini...

Peserta yg tnggl;
Adira
Syahir
Maulana
Iwan
Daus

Adira sorg je peserta wanita yang tinggal...
Ok la tuh...Ade jugak wakil kn?

Sape ea yg akn jd juara?
Secara rasionalnya me rasa Maulana yg lebih layak
Cz sumanya lgkp...
Tp sayangnya kurang menarik perhatian fans di luar sana

Peserta yg paling fans suka sgt, Syahir la
Mana taknya, spanjang dia nyanyi fans tjerit2 je kot
4 me dia ok2 la...

Adira?
She's cute n penyanyi yg baik jugak
Tapi me kurang bkenan dgn suara dia yg lantang
But dia jugak always ada kat carta teratas every week

Iwan n Daus...
Me rasa so-so je

So di antara Maulana, Syahir n Adira
Dorang bertiga ni ada harapan utk jadi juara..
N for me, me rasa Maulana lebih layak!!!

=)
Read more ...

Friday, May 21, 2010

dOnat OoOhh Donut...

Smlm pg alor star...
Sj jalan2 menghabiskan $$$
Abes je keja terus ajak husband g sana
Then tetiba;

me : "B,lapa Big Apple"
cik husband : "Mane nak cari syg oi..Penang ada la"
me : "Tak2..Kat alor star pn ada la..klu xsilap i, kt tesco baru pn ada"

Then lalu dkt tesco baru tu,me ternampak board Big Apple
Me hape lagik?
Maunya xsuka...Of cz hati berbunga riang!!!

Me paling suka
- The Alien
- Yammy Yamato
- Chocholic
- Say Cheese
- Pink Twister

Arghhh..Luv luv luv

Fyi, me ni xda la suka donut pn
Dlu masa skola teknik pn me amek catering
Always je kot buat donut
Buat tapi tak makan
Bagi je kt orang

Start me jatuh cinta dgn Big Apple ni masa me ddk kt dmnsara
First time try terus suka ok
Mau xnya asyk g Curve ja
Tapi klu donut DD me xminat..Makan satu pn xabes

Now da ddk daerah hulu ni tpksa la me menahan keinginan
Me stay sini pn jz sbb kna posting okeh..
Nasib baik cik husband always disisi
Xde la bosan sgt kn
Nak ke mana2 pn ade driver n berteman...

Me pn dalam sminggu msti ada skali g Alor Star dgn IO
So leh la drop kejap kn utk beli donut!!!

=)
Read more ...

Thursday, May 20, 2010

Program Bas Pameran Bergerak...

wah..sumpah penat today
location program kali ni kt IKM
rmai gyle student yg hadir
alhamdulillah...

huh
crowd yg sgt sporting
smpi xmenang tgn nk melayan
hehe
u olls sume mmg best

=)
Read more ...

Tuesday, May 18, 2010

mai sini anak ko tuh...


sana sini org cerita pasal kes pembuangan bayi
huh..
ape kes???
sedey tengok keadaan cmni..

haisyooo...
come on babe
byk kot pusat kebajikan yang leh amek anak anda tu
tak pun banyak je ibu2 yang xda anak
bagi la dekat dorang
bagi kat me pun boley...
my dad sendiri pun bminat if ada org nk kasi dia anak angkat LELAKI..

macam baru-baru ni kes kt Sg Petani
sumpah comel baby tu
dorg kt ofis ne apa lagi
masing2 cakap;
"Comelnya..Bagi baby tu kat aku pn xpa"

di mana letaknya kesedaran sivik anda?
tepuk dada tanya selera..

=)
Read more ...

Monday, May 17, 2010

Chicken Curry..

Slurrrpppp!!!
Today entah knapa tetiba me ni teringin sgt nak makan kari ayam
Rasa macam lauk tu terbau2 je kt hidung ni
Fyi, me ni sgt2 tidak suka "KARI"
Then, before ofis hour da nk abes me pn list la barang mentah yg nk kna beli

Daun kari nak cari kt mana ye?
Selalunya dorang ne tanam kt halaman rumah je
Almaklumlah me ni kn terlebih rajin...
Takde masa nak bercucuk tanam nih
Kalau dlm game boley la...
Nasib baik my ofismate, Ana suruh g amek daun kari kat umah dia je
Me pn ape lagi 'sukanya dalam hati'

Sebelum nak balik tu sempat jugak me borak dgn Kak Norma my ofismate jugak
Me : "Kak, tetiba je ni teringin nak makan kari. Sebelum ni lauk kari memang xnak langsung"
Kak Norma : "Tah2 dalam perut ada isi kot"
Me : "Takda lah..Pandai2 je..Da lama tak makan kot..."

Me ketawa besar okeh...
Tanda2 nk dtg bulan tu dh ada..

Sampai je umah, my husband tanya
Husband : "U nak buat pegedil ke syg?"
Me : "Takda lah..y u ingat i nk buat pegedil pulak?"
Husband : "I tengok u beli kentang tadi"

Hehehe...Ni lagi sorang...Pandai2 je buat serkap jarang
Saja me xnk bagitau dia
Actually cik husband me ni mmg kari fevret dia

Then da abes masak terus me hidangkn lauk pauk
Cik husband yg tengah baring tu mulanya buat dunno je
Nampak je Kari terus g dapur tolong me siapkan pinggan mangkuk suma
Hahaha
Dia ape lagi...Suka la dpt makan fevret dia

Seriously sepanjang ktorg kawen me xpenah masak kari
Dia sendiri pn terkejut
Terkejut2 jugak..2pinggan la nasik dia habiskan..

=)
Read more ...

Who Will Win World Cup

tak lama lagi demam bola akan melanda...
tak sampai sebulan je lagi...
so u guys, cepat2 la tambah channel sports kt astro tuh
eventhough me ni takde la minat sangat dengan arena football ni
but tau la jugak sikit2
cait....

teringat zaman muda2 dulu
(now pun muda jugak)
my dad n my bro always layan bola je
me pn ape lagi
terpaksa layan tv lagi satu cz malas nak berebut2 tv

banyak group yg akan bertanding
n group yg me rasa boley menang n menjadi pilihan hati adalah!!!
BRAZIL.....
woot woot!!

and korang leh klik sini
cz ada promotion seperti pic di bawah;






Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
Read more ...

How Many Wiggies?

Pening bila me tengok gambar ni
Da la today banyak job nak kena buat
Masa lunch td sempat jugak me curi masa buat kira2 sebelum g solat zohor
Sekali kira je...
Kalau berkali-kali alamatnya naik juling la mata ni
Hehehe
Sape nak jawap???

Korang da kira ke?
Berapa yang korang dapat kira?
Fuhhhh...
How much ya?
Let me guess...
And my answer is 210





=)
Read more ...

Sunday, May 16, 2010

16 Mei hari apekah?

Happy Teacher's Day!!!
kpd smua warga guru kt dunia ni...

jasamu yang tidak terhingga utk anak bangsa
mendidik dan mengajar tanpa knl erti putus asa

to my fevret cikgu, Teacher Hanani (my English Teacher msa Teknik dlu)
Happy Teacher's Day!!!
i luv her cz cara dia mngajar sgt best...
wlpn me pnh kna "ketuk ketampi'" dgn Nadia pasal main dlm kelas
tp xpe..xpnh amek hati pn
haisyooo...wlpn jugak hs penah dirampas bbrapa kali
itu jugak tidak menjadi pape mslh..


=)
Read more ...

Friday, May 14, 2010

Jum belajar...

2day g blaja bt hair cuts
wah...best best best
me sgt2 teruja okeh!

alar..br je blaja pn...
bkn nk jd pro sgt
cuma jz nk tau sket2

pasni leh practice kt rambut mmbr2 aite?
ada ssspe yg rela korbankn rambut?
hehehe

=)
Read more ...

Thursday, May 13, 2010

sila gunting rambut anda....

yeah...2 moro nk g blaja bt hair cuts
wah...lari bidang neh
actually bkn nk jd pro sgt pn..
at least tau sket2/basic n ada sijil ok what?
so wish me luck ye...
jgn masuk tlnga kiri kuar tlnga udoh le...

=)
Read more ...

jatuh chenta!!!

jatuh cnta pd siapa ya?
its all about caldina la babe....

seriously i love dis car
i nk toyota caldina GT4
actually i'm not a car addicted
tp evry person msti ada car idaman kalbu kn?
wlpn me ni bkn pakar sgt mengenai cars yg ada di luar sna

start me jatuh cnta ngn dis car tahun 2007..
baru la jgk kn?
mse tuh me pergi umah my fren kat subang, ada open house
then me tnampak ada deretan kereta caldina
caldina group members la
his sista pnya gang...
superb!!! i loike...

di saat tu la me jatuh cnta ngn caldina
i luv dia pnya shape n specs...
but masa tuh me tgh blaja
now da keja pn baru setahun jagung n belum lg mmpu beli
so yeah..one day...hopefully
i'm so in luv with u...

=)
Read more ...

Wednesday, May 12, 2010

Farmville VS Cafe World

i luv games
anyone xsuka u pnya suka
hehehe
but me cepat bored if main lama sangat

plus dekat fb kan ada a lots of game
me ape lg?
tidak tkecuali...
i'm so addicted okeh...

dlu me memang suka main game ni;
sampaikn my frens pn ckp apa tau,
"elly ne asyik tanam sayur je tp xpernah bhasil..asyik nampak mizie(cik husband) g pasar beli sayur..."
hehehe..me jz leh gelak..
memang betul pn dorg cakap..

tp me da bosan da dgn game neh..
now me sgt2 addict dgn game ni lak;

best best best
jum masak!!!

=)
Read more ...

Tuesday, May 11, 2010

Adamaya~

tengok x cter neh?
first time me tgk iklan dia cm xbapa best je
i thought cm xleh blah n so jiwang
then lps da start tgk hape lg???
terus tpaut n melekat always kt dpn tv
me blk je dr keja trs siap2 mndi,smyg n prepare dinner awl2
spya leh tgk siri ni...
ari isnin -->khamis jam 6.30pm --> 7.30pm

dgn amani @ mia sara nasuha yang shomelll sgt2
pelakon2 yg hensem n cantek2 gitu
luv lisa surihani n sein..

kisah ni more kpd hal kekeluargaan
yeah..sgt ssuai ditonton oleh smua lapisan msyrkt
the way adam lyn maya sgt2 la sweet
wlpn dorg ne kawen tnpa perasaan cnta
but ade RESTU IBU N AYAH
tu yg paling penting dlm stiap phubungan kn?
cuma lately maya da bt hal cz dani her ex boyfren yg always la kaco daun
sabo je la si adam ne
adam sgt2 romantic ok n sgt2 syg wife dia..

selamat menonton!!!

=)
Read more ...