click here :)

Monday, May 17, 2010

Chicken Curry..

Slurrrpppp!!!
Today entah knapa tetiba me ni teringin sgt nak makan kari ayam
Rasa macam lauk tu terbau2 je kt hidung ni
Fyi, me ni sgt2 tidak suka "KARI"
Then, before ofis hour da nk abes me pn list la barang mentah yg nk kna beli

Daun kari nak cari kt mana ye?
Selalunya dorang ne tanam kt halaman rumah je
Almaklumlah me ni kn terlebih rajin...
Takde masa nak bercucuk tanam nih
Kalau dlm game boley la...
Nasib baik my ofismate, Ana suruh g amek daun kari kat umah dia je
Me pn ape lagi 'sukanya dalam hati'

Sebelum nak balik tu sempat jugak me borak dgn Kak Norma my ofismate jugak
Me : "Kak, tetiba je ni teringin nak makan kari. Sebelum ni lauk kari memang xnak langsung"
Kak Norma : "Tah2 dalam perut ada isi kot"
Me : "Takda lah..Pandai2 je..Da lama tak makan kot..."

Me ketawa besar okeh...
Tanda2 nk dtg bulan tu dh ada..

Sampai je umah, my husband tanya
Husband : "U nak buat pegedil ke syg?"
Me : "Takda lah..y u ingat i nk buat pegedil pulak?"
Husband : "I tengok u beli kentang tadi"

Hehehe...Ni lagi sorang...Pandai2 je buat serkap jarang
Saja me xnk bagitau dia
Actually cik husband me ni mmg kari fevret dia

Then da abes masak terus me hidangkn lauk pauk
Cik husband yg tengah baring tu mulanya buat dunno je
Nampak je Kari terus g dapur tolong me siapkan pinggan mangkuk suma
Hahaha
Dia ape lagi...Suka la dpt makan fevret dia

Seriously sepanjang ktorg kawen me xpenah masak kari
Dia sendiri pn terkejut
Terkejut2 jugak..2pinggan la nasik dia habiskan..

=)

2 comments:

  1. oww...bestnye lau dpt isteri cam nie...xkuar umah la jwbnye

    ReplyDelete