click here :)

Monday, June 14, 2010

Alam Perkahwinan..Bahagia atau Derita???


Kawen..Kawen...Kawen...
Bahagia ke?
Xtau la nk bg pndpt mcm mna
If korg tnya me, me akn ckp alhamdulillah bahagia..

Actually kt sni me nk cita tntg someone in my life
Bukan nk memburukkan sesiapa...
Jz utk tatapan dan renungan
Yang baik dijadikan tauladan,yg buruk jadikan lah sempadan
If me cita kt sni pn xda sesapa yg tau cz me tidak mendedahkan sebarang identitinya

Ok, back to her story,
Dia kawen lewat 3 bulan after me n bakal menimang chya mata xlma lg
Me sgt2 seronok di atas rzki yg diterimanya
Yesterday me call my fren n kebetulan dia ada kt situ jugak
So ktorg pn berborak la pnjg lebar...
N me pn ckp la
Me : U, i seronok sgt dgr u da pregnant..
Her : Lagi seronok klu husband yg jg kite bila kite pregnant

Sebelum ni me tau yg dia stay dgn husband
Then bila me call smlm dia gtau dia stay dgn fmly dia
And me pn tnya la knapa..
Dia pn story la tp bertapis cz lg senang if ktorg cita berdepan
Actually husband dia 2 kira suggestion mak dia la
My fren seorang anak yg patuh..
Me pnh jmpa dorg..Mase tuh dorg masih lg bertunang
Husband dia seorg yg pendiam, but still mberi senyuman kt ktorg wlpn xknl
Ok la tu tnda hormat kn dari jz bt tatau

So berdasarkan dia pnya short story, dia bgtau yg dia ada mslh dgn husband..
But bkn disebabkan org ketiga ok
Myb perangai ego masing2...
Dan jugak disebabkan tidak mengenali hati budi masing2 sebelum bkawen
But setakat yg me knl dia, dia sorg yg baik n manja
Apa kesilapan yg blaku, kita xberhak mbuat sebarang kesimpulan
Tapi me sedey cz dia tgh pregnant husband lak buat hal
Nak contact sekali dlm sehari pn pyh, dh la duduk berasingan

Tah la, me pnh dngr org bgtau
"Dugaan perkahwinan yg plg bsr adalah ketika hendak melahirkan anak pertama'
Sejauh mana kebenaran kata2 tu pn me xpasti cz me sendiri pn masih belum alami..

Me ckp dgn dia spya byk bersabar..
If ada prkara yg nk diluah, leh contact me
Myb ni dugaan sementara n insyaallah mslh bole selesai
I'll pray for ur happiness..
Luv u

=)

0 comments:

Post a Comment