click here :)

Monday, June 28, 2010

Check up

Ari ni kan me n cik husband amek cuti
Actually me ada appoinment ngn klinik pakar kt alor star
Me kn da hampir setahun kawen tp blm ada rzki zuriat
Doest mean ktorg rushing nakkan baby
Kena la check kan kot2 ada mslh

Kdg2 segelintir manusia kurang fhm dgn situasi kita
Bila xkawen, "Bile nak kawen, xkn nk tua dlm kain kot?"
Bila kawen awal pulak, "Awalnye dorg kawen, ada pape ke?"
Bila da kawen, "Dah dpt baby ke, knapa lmbt sgt .. Org lain da beranak pinak dah?"
Bila da dpt anak pertama, "Anak seterusnya bila pulak? Takkanlah sorg je kot, mna cukup"
Bila da anak jugak, "Anak ko pandai ke tdk, masuk universiti ke, krja apa, da kawen ke belum?"
Pendek kata .. Semuanya xkn habis ..
Setakat tnya xmnjadi mslh ttpi klu tnya skali dgn mhentam 2 mnjadi mslh
Biasalah .. Adat kehidupan ...

Me skrg baru mengamalkn asid folic n EPO (Evening Primrose Oil)
Actually asid folic ni kne amal 3bln sblm kawen...
After jumpa pakar td, doc srh me stop dlu makan asid folic n EPO
Cz dua2 bnda alah ni merupakn vitamin B yg boleh menaikkan berat bdn, means menambah selera mkn
Hadoi ... Baru je mkn ... Heeee ...

So skrg ni me prlu mengurangkn berat bdn
Haisyoo ... Mmg la bdn ni makin hari makin chubby
Padahal me makan xde la mcm sebelum kawen dulu
Dulu gyle kuat mkn kot
Myb hormon slps kawen
Heeeee
So me kna la mengurangkn nasik, daging merah n yg sewaktu dgn nya
Boleh ke????
Biaselah, me ni ssh jgk nk tiggalkan nasik
Sabo je la ...

=)

5 comments:

  1. La..Ellyn.ingat baru nak beli folic acid tu..rupa2nya penyebab berat badan ye..takpe la, masih baru lagi..
    Cakap2 orang tu memang la,rasa macam nak marah je kadang2. Tapi biarlah. Proses tu tak akan berhenti kan..?

    ReplyDelete
  2. babe..masa sblm kawen ad period problem x?almaklum la aku neh kan lg 4 bulan nk join da club n unfortunately aku neh ada period prob sket..wisau jgk pk coz my fiancee tuh mcm addict to baby la..hehehe..dia ska budak2..

    ReplyDelete
  3. lina : hehe..bdn i makin chubby so i kne stop dlu amik folic acid..2 la, kdg2 tu cm nk mrh jugak tp bt dunno je..ha ah..proses yg xkn bhenti..

    fara :2 la..b4 dis aku ada gk period prob..tp lps aku amek ubat, dia stabil balik..myb sbb hormon..

    ReplyDelete
  4. he2...semua pndpt org dah kwin..ila xtawin g...ngeh3...tp apa leh komen...mulut org kn...xhenti2 nak soal semua tu..setuju entry ely tu..ihihi

    ReplyDelete
  5. hehe...2 la..mulut org kita xmampu nak tutup...

    ReplyDelete