click here :)

Friday, June 11, 2010

Lagenda Budak Setan..Best ke?

Smlm after balik kerja terus lepak kt umh cz mmbr2 dtg melepak
Then borak pnya borak smbil main PS2 tersembang la pulak psl movie kt cinema
Dorg nk tgk 'Lagenda Budak Setan'
Actually last week cik husband da ajk g tgk 'Karate Kid' hujung minggu ni
Then pkr2 balik layan je la
Me tengok status mmbr2 kt FB pn cm best je cite tuh..

So dlm kul 6pm gerak la gi Sunway Carnivall, Penang wid husband n frens
Masa tgh beratur nak beli tiket, me pn sesaje la tnya ngn cik husband,
me : "U nak tengok cite apa?"
husband : "Karate Kid la"
me : "Tengok cite ni dulu la syg eh"
Hehehe..cik husband xtau sbnrnya ktorg nk tgk cite 'Lagenda Budak Setan'
Lagipn cik husband kurang minat cerita cm gini
Tp disebabkn bini nk tgk sesangat so cik husband pn layan je la
Luv u syg....muacksssssss!!!

Tiket kul 9.10pm..
Jam menunjukkan kul 8.00pm..so tanpa mbuang masa g la isi perut..
After makan sempat jugak me rembat wedges sepasang...
Sampai cik husband cakap
"Tak lame lg kita buat bundle kasut2 u 2 eh syg"
Haisyooo...Xmo la cm gitu...

Then aftr da selesai bt pbayaran,
Ktorg pn terus la menuju ke panggung...
Memang layan cite nye..

"Lagenda Budak Setan ni mengisahkn cerita cinta tentang Kasyah dan Ayu n konflik yg dorg hadapi..Kasyah ni digelar budak setan di kolejnya cz perangai yang gyle nakal!!!Bole pulak dia masukkan cicak dlm minuman si Ayu..Ayu pn minum la air coke+cicak tuh n alkisahnya dia tercekik n diselamatkn oleh Kasyah..Di situ la bermulanya episod cinta dorg...Romantic okeh...Then ada satu part tu Kasyah kena pg satu tmpt pedalaman utk bt kajian sblm menamatkn ijazahnya..Lame gk oO kt sna..Baru je beberapa hari Kasyah ke sna,Ayu kena kawen dgn Azmi(her ex bf yg da byk kali curang)..Me hape lg,mmg nanges la tengok scene Ayu kena pukul dgn Azmi...Teruk jugak si Ayu kena lanyak...Sampai Ayu lari dari umah n drive kete lelaju smpi la accident teruk yang mengakibatkn mukanya hancur...Then bila Kasyah balik ke kolej semula setelah setahun, Suzana(Ayu's bff) gtau Kasyah yg Ayu da kawen dgn Azmi..Kasyah hape lg?Terduduk menangis...N apa yg berlaku seterusnya, silalah ke cinema sekarang!!!

Filem ni memang best!!!!
Cik husband yg xminat cite cm gini pn ckp best...
Ramai kot wanita2 sejati yang tersentuh tengok cita ni..
Me pn tidak terkecuali...
Tp jgn la smpi ter'esak2'..Malu kt org...Hehehe..

Kuar dr panggung 2 me pn terpandang la screen kt ticket counter 2
Karate Kid kul 12.10...Me pn ajk la cik husband tengok
Then g la tnye kat counter,
Tinggal seat depan aje okeh....
Tak mo la klu kena dongak je sepanjang cita
And next time ya kita pg tengok syg...

=)

2 comments:

  1. LBS best kn.....ila pn ngagis jgk sbnrnya..yg part suami ayu bakar majalah tu..ehheheh...karate kid xtgk ag.....best jgk cita tu kn....

    ReplyDelete
  2. hehe..mmg sedey...
    2 la nk tgk jugak cita karate kid
    hujung mnggu ni pulak ada kenduri..
    nk kna curik2 masa g tgk..

    ReplyDelete