click here :)

Sunday, December 26, 2010

Cat umah..Alahai~

Mak aih....Ngantuknyaaaa.....
Td pagi pn malas bangun...
Mata dh rabak ni
Nk MC bole?

Hujung minggu tpksa dihabiskan dgan aktiviti mengecat...
Baru habiskan cat di ruang tamu
Masih byk lg ruang2 dinding yg menanti
Hari Rabu ni angkat barang!

Yeay! Hujung minggu dpn ktorg akn bpindah teros ke sP
Dh nk pindah terpaksa la cuci umh n cat bagai
Ingat nk pnggl je maid Indon cuci umah tp cik husband xbg...
Cik husband beli umh tuh since umo dia 21tahun
Ktorg xpnh ddk umh tu..Sewakan kt org luar je
Then bila cik husband kesian kt me ni yg always ditinggalkn sesorg
Dia pn decided la supaya ktorg bpindah
Bhadapan dgn umh mertua okeh..
Hehe..Klu malas masak bole terjah ke umh dorg..
Memang MALAS pn

=)
Read more ...

Monday, December 20, 2010

Ada apa di Gunung Jerai?

My mom nk sgt naik gunung jerai
At first me dngr dia ajk, rs cm malas je..Sumpah malas!
Mana xnya..Dari sekolah rendah, sekolah menengah hingga lah ke alam pekerjaan, asyik kena mendaki gunung jerai je...Penat xhengat weh!
Hilang lemak me neh sape nak jawap...Haha

So ari kames lepas, satu fmly kcuali my bro pg lah ke gunung jerai
Bg yg sygkn keta, sila tinggalkan di car park yg disediakan ye
Me suggest, xpyh la bwk keta ke atas tuh...Syg keta weh...
Gunakan perkhidmatan yg disediakan...Naik van dorg..
Pegi n balik RM10/sorg rsnya...Me xsure la rate tu cz bkn me yg bayar..Hehe..
So ktorg bermalam di The Regency Jerai Hill Resort...
Sejuk xhengat weh...Xda la cm salji tp sejuk ala2 Cameron n Genting Hinglands la...
Klu nk pg tenangkan fikiran n rehatkan minda leh dtg sni..
Memang best n nyaman udaranya...

nmpk x apa yg ada kt belakang cik husband tuh?

meronta utk dikeluarkan

cantik kan view kat sini...

haiwan disusukan...

Yup...Kucen2 cik husband pn ikot ktorg jenjalan...
Jz prlu bwk
1) makanan kucen (paling penting!)
2) litter tray + pasir (paling penting!)
3) susu + bottle
4) shampoo
5) perfume

Itu je lah..yg cik husband bwk klu nk angkut 2 ekor ni pg mna2...Brg2 mainan n so on cik husband ckp xpenting pn..Jz letak kt umah..

Msa ktorg da smpi regency, cik husband lepaskan 2 ekor tuh bg dorg jalan2..haha...
Apa lagik....Menjadi perhatian la..
Sampai org pelik mcm mna lah kucen bole tsesat kt situ..
Da tnmpk colar kucen tuh, org pn tau la kucen tu bertuan...

Kucen2 cik husband xde la jakun sgt..So mudah nk dibwk pg memana...
Siang asyk tido, malam merayau mcm kutu rayau..
Tdo? ats lantai mmg xpenah..Atas sofa n katil je pilihan 2 ekor neh..

My adek mmg suke kucen2 cik husband neh..Cz sgt manja dgn dia...
Bole pulak msa dlm bilik tuh dia letak kucen2 ni dlm sweater...Kucen2 ni pulak tdo je ha...Da sejuk sgt kot cz x perlu pasang kipas n air cond..
Malahan 2 ekor ni sgt senang dibela...Pandai mmbuang...
If cik husband tgh clearkan litter tray dorg, n at the same time dorg nk mmbuang, dorg akn mmbuang dlm toilet...Actually xajr sgt dorg mmbuang dlm toilet cz cik husband always nk bwk dorg g travel...So utk keselamatan, letak je litter tray dgn pasir...

Check out dari regency tuh awal pagi cz me n cik husband ada hal yg nk diuruskan
Xtau nk letak kucen2 ni kt mna2 area gurun neh cz me n cik husband jz tau kt sP je petshop yg sediakan pet boarding...
So cik husband amek keputusan meletakkan kucen2 nya di bwh jagaan my lil sis..

Kn ada di entry sblm ni me ada cter yg ada 3 ekor anak kucen..
Tp sekor yg gugurl 2 dah mati la..sehari slps cik husband bela...
Then my mom kn xminat nk bela kucen
Msa stay dgn kucen ne bole pulak dia ckp
"adik, kita bela la kucen2 ni...arnab kita hntr balik kg.."
See...Sgt senang dibela kn sbb 2 my mom bole kasi green light...
Cuma kucen2 ni cik husband jz bg dorg makan Royal Canin 36 for kitten n isi dada ayam je..
Ok dh melalut..Nnt bebila me rajin me bt entry psl kucen2 cik husband ne..
Wlpn pd mulanya me amatlah kurang bminat n kurang bersetuju utk bela kucen!

=)
Read more ...

Saturday, December 18, 2010

Seafood fevret kuh!

yeah..hobby suke melahap..
itu yg badan makin mbesau dari hari ke hari...haha
ari rabu lps...
makan2 di tanjong dawai
me suke suke suke seafood!!!
slalunye order je kt kdai n teros makan...
but kali ni seafood yg dimasak fresh from the sea taw...
tbaik dari ladang!
pg jetty dulu amek bnda2 alah ne..
then dtg sni mintak dorg masakkan...
mmg superb! layan.....
(pssssttttt!!!my face without secalit make up...bt tatau jela eh..)


=)
Read more ...

Monday, December 13, 2010

Hidup

Kadang2 tu hidup ni klu kta mbnci org,
Ibarat sorg pergi, 10 mari...
So apa2 pn, kita kna hrgai org yg ada di sekeliling kta

Org berbudi kita berbahasa,
Org mberi kita merasa

Alhamdulillah dikurniakan keluarga yg tidak berpecah belah, suami yang always disisi dan kawan2 yg byk mbantu..

Hidup ni klu kta anggap kta xprlu org lain utk bjaya ternyata kita silap!
Hidup kita saling bgantungan antara satu sma lain...
Lain lah klu ko xnk bjaya dlm hidup kn?
Org yg ego xkn ke mna...Malah makin terpulau di atas sikap diri sendiri..
Memalukan!
Lastly xda kawan!
Jgn dibiarkan org nmpk kebodohan yg tserlah..
Umur yg smakin meningkat tidak menandakan ssorg itu smakin matang
So tepuk dada tnya selera!

=)
Read more ...

Monday, December 6, 2010

Cuti di bulan January

Salam...
Apa ya plan korg utk hujung tahon neh?
Actually me n cik husband dh rncg utk ke kL je dgn my fmly..
Me xnmpk apa2 prkara lain kt sna kecuali Year End Sale kot..
Tp xjadik cz my dad xleh cuti on da date yg dirancangkn...
So last week cik husband pn bwk la me pg shopping kt Penang aje ha..
Ok la kn...Sempat jugak me rembat apa2 yg bkenan kt mata den ni ha..
Xbyk sgt sales pn...Yg hado sales pn jz bbrapa butik je..
Klu g kL heaven lg..Lg heaven la duit cik husband akan dihabiskan..
Hahaha

N now..Me tetiba teringat..
Haisyooo...Cik husband nya burfday on 19 january..
So lg sebulan lebey la nmpknya..
Jari pn mula ligat nak carik tempat yg sesuai..
Takot xsempat!
N the answer is...
LANGKAWI ISLAND
Yg pedihnya kna pkai my pocket money la kn..
Nak bt suprise vacation kononnya...
Suprise la sgttttt!
Memang perancangan xmo bgtau cik husband..
Lagi seminggu nak pg baru nak srh dia apply cuti!

=)
Read more ...