click here :)

Monday, December 26, 2011

My Abi's Bday~

Tomorrow 27Dec bday my abi..
So tomorrow morning dah nak ke kL so sambut siap2 malam ni..
Me jz prepared some homemade pizza, makanan sampingan n chocolate fudge cake.
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read more ...

Jom Buat Stock~

Tadi petang me pg Tesco utk beli barang keperluan umah..
Dynamo liquid 4.4kg just RM18.60 sebotol!!!
Means jimat RM8.** jugak lah..
Me pun apa lagi..
Terus angkut buat stock kat umah..

Then ke Giant lak..
Shokubutsu Shower Gel refill 500ml, RM7.99 sepeket..Buy 1 free 1!!!
Me pn angkut jugak lah yang ni cz murah gile..
Memang berbaloi..

Jimat jimat..

=)
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read more ...

Friday, December 23, 2011

Having Curry Mee For My Lunch~

Last nite masa mkn kt Secret Recipe, my mom order curry mee..
For me, curry mee kat Oldtown sedap lagi
Tapi me lagi suka homemade curry mee yg my mom buatkan..
Ada kerang lagi..
So me pun request la curry mee kt my mom semalam..
And today, me bangun tdo je dah tersedia homemade curry mee kt meja makan..
Memang marvellous lah..
Yummy..

=)
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read more ...

Result PMR Adek~

Baru lepas belanja my family makan kt Secret Recipe
Actually nak smbut my adek dpt result PMR pagi td
Dorg dapat result kul 10am
Lps me breakfast kt ofis td terus call dia

Me : Adek, result dah dapat x?
Adek : Suda
Me : So macam mana???Kurang dari percubaan ari tu or lebih lagi???
Adek : Ermmm..Lebey sikit la
Me : Brapaaaaa??
Adek : 6 je
Me : Really???6A 2B eh..Congrats adek..So, nak present apa?
Adek : Tah..Apa2 jela
Me : Cakap la cepat..Nak apa?
Adek : Dah nama pn nak bg hadiah...Hadiah kan rahsia
Me : Haha..Cakap jelah
Adek : Aritu cakap nak bawak pg kL

Hadoyaiii..Terjanji punya pasal kan..
Terpaksa lah ku kotakan janji

=)
Read more ...

Saturday, December 17, 2011

Year End Sales~

Yesterday selepas cik husband menunaikan Solat Jumaat nya, terus ktorg meneruskan aktiviti..
Xjadi ke Gurney..
So pg Queensbay jela dekat..
Lagipun me nk renew my J Card...
So shopping la beberapa barang keperluan..
Sampai lenguh la kaki..
And me pn terus bagitau cik husband
Me : "I dh x larat la..Seriously xmau shopping utk 3months dah.."
Cik husband : "Biar betullll?Hmmm...Hangat2 taik ayam jer nih sebab xlarat nak jalan kan?Ni kira shopping YES lah kan"
Ok fine..
Abes je beli barang suma, terus ajak cik husband pg makan
So singgah terus la ke Pizza Hut..
Itu pn makan xhabis, so yg lebey tu cik husband take away ja..
Entah apa rupa pizza tu arini..




Muka penat..Btw cik husband suka my lipstick's colour

=)
Read more ...

Friday, December 16, 2011

Its Friday Bebeh~

Now berada di Kulim Inn
Haha..Oppss..Xda kenduri apa2 pun esok...

Actually semalam amek cik husband yg baru balik dari Langkawi
And he knows yg i'm not in a gud mood
So when sampai je rumah, terus dia ajak me kuar even me tau dia memang penat
After mandi and siap2 terus gerak..
And cik husband ajak me pg shopping..This is the best therapy for woman aite???
Hehehe..Malas nak pg jejauh..Cz dah malam
Macam biasa me lebey senang utk ke Sunway Carnivall Mall ja
Lepas shopping bagai terus makan Subway and tengok movie
Movie??? Yes..Ombak Rindu
Hahahaha...Loser gila..That movie released on 1st December aite???
And 15 December baru me p tengok...
Adoi...Semua disebabkan kesibukkan terlampau...
Tapi me x mampu nk feeling lebih2 cz my ofismate, Ana dh stori pasal movie ni

Then abes movie pn dh kul 1 lebey pagi
Hmmm..Pusing2..And sampai area Kulim
Haha..Bole ja macam tu kan?
Nak balik umah memang malas la sebab cik husband nak bawak pg Gurney arini
Then terus dia ajak check in kat area Kulim ja..
Selalu kalau datang sini, check in kat Hotel Seri Malaysia ja
And me pun suggest la dekat cik husband, y not ktorg stay kt Kulim Inn ja cz dh kul 2pg, and i think the price should be cheaper..

Bilik for me ok even dh sedikit old tp mmg worth with the room rates la
Okay..Nak siap2 untuk check out and shopping again

=)
Read more ...

Saturday, December 10, 2011

Planning For Husband's Birth Day~

Today dah 10 Disember 2011
So ada masa lebey kurang sebulan lebey lagi utk plan for my cik husband's bday on 19 January 2012
But da problem is...
Me xda idea nk celebrate kat mana
I need vacation tapi malas nk pg jauh2..
So masih tercari2 lagi tempat yg sesuai
Kat mana yerrr?

Huhu..
Tak sabau nak cuti hujung tahun
Cuti dah approved!
So waiting for jenjalan n bershopping sempena 'Year End Sales' n also bercuti-cutian bersama family tercinta!

=)
Read more ...

Kursus di Tiara Beach Resort, Port Dickson

Sampai umah semalam pn dah hampir jam 8malam
Penat perjalanan tapi best sangat
Dapat group yg memang happening giler

Tempat penginapan pn best
Satu bilik yg ada 2 single bed n 1 queen size bed tp ddk 2 org je
Memang best la...Bilik pn besar
N kat situ jugak ada taman tema air even xsebesau mana tapi tetap layannn
Dah macam pg bercuti pulakkkk

=)
Read more ...

Saturday, December 3, 2011

Get Bz~

Tengah packing barang utk ke Langkawi esok
Bukan honeymoon utk kali yg ke berapa ya, tetapi pergi atas urusan kerja
Dah la pg time LIMA..
Adui..Confirm sesak la gamaknya
Stay kat langkawi Ahad-Selasa

Then Rabu pulak ke Tiara Beach Resort, PD..
Kursus sampai ari Jumaat

Memang confirm penat dlm perjalanan lah...
And cik husband ditinggalkan..Hehe
Bubye~

=)
Read more ...

Paintball Again~

Today me ada paintball game dgn kawan2 ofis
Tak semua yg terlibat sbb biasa lah sekarang kan musim kenduri kawen
So around kul 8stgh breakfast dulu then terus gerak pg Cinta Sayang Resort Sg Petani

Memang penat..Cz 5 round main
Main 12 org..4000 pallets..Memang sakan la
Thats y gmba masa tengah main ada sekeping je sbb semua main
Perempuan jz me dgn anak my officer

Habis lebam2 badan
Nak main sgt kan...Hahaha

=)
Read more ...

Cik Husband Nyanyi~

Salammmm..Hye hye hye
Lame benor xhapdettt stori kn?

Stori psl cik husband masuk ptandingan nyanyian under jbtn tu pn tergantung lagi
Sooooo..Result utk Peringkat Zon Utara yer kengkawan
Jap jap...
Ok.. Dapat tempat ketiga..
So judges pilih 5orang peserta bg kategori solo n duet means yg dpt no 1-5 utk ke semi final lak di kL

Kesian cik husband..Memang kelam kabut dia
Cz lps ja pertandingan ni, dia kena kursus lak di a.star...
Then cuti jumaat..
Sabtu terus ke kL utk kursus vokal dgn Cikgu Siti Hajar, Rima Rashidi taw
Then rabu terus hari pertandingan utk Semi final lak







Unluckily cik husband xbjaya utk ke Peringkat Final
Persaingan sememangnya teramat sengit
Menang kalah adat pertandingan lah kan

Balik jer dari pertandingan tu terus singgah Ikea mencari apa lagi kalau bukan our fevret meatball n daim cake!

=)
Read more ...

Monday, November 14, 2011

Vokal La Sangat~

Last Wednesday me teman cik husband pg pertandingan karaoke
Kira wakil jabatan bagi setiap daerah la..Lawan peringkat negeri
Dapat tau pn sehari sebelum..
So apa lagi...Me la jadi mangsa sebagai guru vokal yg xbertauliah kpd cik husband
Guru vokal yg garang n tegas..Wah gitu..


Cik husband dpt top 5..
So dpt wakil negeri utk bertanding di peringkat Zon Utara
And 2moro cik husband akan ke JMTI Penang
And i can follow him...
Suke bangat

=)
Read more ...

Saturday, November 12, 2011

Unplanned Activities~

Semalam kul 1lebey pg baru smpi umah
Last minute punya plan
Si Eiyra my bff since kecik2 dulu ajak join bt bbq

Kn petang tu me n cik husband ikut rombongan pengantin lelaki
So smpi umah pn around kul 7lebey..
Dah dorg bt last minute punya plan, me pn sempat prepared tuna sandwiches utk dorg
Time last2 minute la cari bread toaster xjumpa2
At last me masukkan dlm oven ja....

So around kul 9pm gerak la..
Masing2 bkumpul kt RNR Bagan Ajam
Msa me n cik husband baru smpi pn dorg dah mula sesi membakar
Bakar punya bakar..Baru syok tengah posing dpn dslr cik husband, tetiba hujan pulak...
Masing2 angkat la barang..Seronok..Bekerjasama gitu

Ketika muka dan rambut basah akibat hujan

Btw bkn ktorg ja yg bt bbq..Ada lg 2 kelompok yg bt
Dari tepi pantai, ktorg beralih ke bwh bumbung
Nasib baik ktorg dpt side yg agak berlindung jgk la dari hujan

Then besday boy pn sampai bsama rakan2nya
Besday boy ni boyfren si Eiyra la
Tkejut dia
Xda la acara mengenakan besday boy disebabkan hujan turut dgn lebatnya

But overall smuanya bjalan lancar walaupun hujan

Dah habis makan dan kemas barang2..Basah xhengat

Pagi td, ayah mertua ajk pg ikut rombongan pengantin lelaki (jiran kitorg) ke Kulim lepas Zohor
Then tpaksa la cik husband tolak memandangakn petang kang lepas Asar ada lagi satu majlis Birthday di Amanjaya..
Semalam cik husband dah berjanji so arini kena pg..

=)
Read more ...

Friday, November 11, 2011

The date~

Yeah..Tarikh hari ni 11.11.2011 aite?
Maka ramailah pasangan di luar sna yg mengambil date ni sbg tarikh keramat
For me, if me amek date ni pn sbb senang utk diingati..
Tp me terkecuali lah yer..Dh terlepas sudah..
Date kawen aritu pn my parents yg tetapkan
Me ikutkan jer..Ye la, kawen time muda remaja gitu
Hahahaha..Ok2..
Me suda gatal mau kawen..Ye kn?

Hari ni memang for sure la agak ramai pasangan yg akan akad nikah
Kawan2 me pn x terkecuali
Congrats yer kawan2

So kul 3pm kang, me n cik husband pn x terkecuali la utk pg bsama2 meraikan pengantin
Tp majlis petang kang adalh majlis akad nikah cik husband's fren
His bestfren since sekolah menengah dlu
Kiranya pg ikut rombongan pengantin sebelah lelaki la..

Ada jugak my dear frens yg invite utk sama2 meraikan majlis dorg harini
Tp 'first come first serve' la kn
Lagipun dah bt confirmation..
Kalau ada masa terluang, boleh la cilok singgah kejap
Kalau xda, xmampu nk pg la gamaknya..

=)
Read more ...

Tuesday, November 8, 2011

Aidiladha 2011~

Salam aidiladha...
Weeehoooo..Sempat lg kan?
Almaklumlah me kn bz
Sgt kn?

So dis year me beraya di Sg Petani je
Memandangkan raya Aidilfiri lepas dh balik Manjung
Bertolak ansur gitu
Menu utk raya kali ni?


Ni ja yg hado...
And me sental nasik daging kt umah my Mother in Law when tetamu dtg
Bole kan?
A day before raya terpikir nak masak laksa
But perasaan malas menghantui diri
So bt jela makanan seringkas yg bole..
Bole kan dari xda langsung?

Pizza tu pn on da spot pnya plan
Mula tu ingat nk beli doh yg ready made je
Bila me pg kedai, yg ready made jz tinggal personal size pnya doh ja
So agak kecik la kn? (mode : tamak)
5 keping personal size dgn harga RM7
Bila xda yg regular or family size, me pn tukar la plan bt doh sendiri
Dah lama sgt me xbuat sebenarnya
Bila bt pn me tawakal jela
Ikut sedap tgn je
Nasib baik jd..Hampir 10keping jugak lah settle..
Puas hati sgt2..
Tambahan pulak dpt pujian dari setiap org yg makan
Wah gitu...
Then tetiba jer me nya ipar srh me bukak bisnes homemade pizza
Hahaha..Xmampu ler gamaknya
For me, yg paling penting cik husband puas hati bila makan..
Tu dh cukup membahagiakan..

=)
Read more ...

Sunday, October 30, 2011

My New Hobby~

Salam sayangsss
Heheee...Mcm biasa lah kn..
Berkurun lama blog x di hapdettt

And me rs seronok sgt cz ada hobby baru
Hobby yg sememangnya akan menjimatkn duit cik husband
Hehe..And cik husband pn tersangatlah seronok dgn my new hobby nih

Ce teka..
Ok2..Nothing special pn..
Jz dh bjinak2 dgn jahitan
Jahit manik dh agak pndai jahit since pertengahan tahun ni (tp bkn kategori pro la, me bedal je asal jadi)
And yg terbaru means fresh from the oven gitu, me dh pndai jahit baju kurung sendiri..
Baju kurung moden yer..
Hehe..Me blajar dengan my umi
Org nk blaja jahit baju sepatutnya blaja la dari asas dlu patutnya
Me ni ha tlebey over confident..
Bedal jahit kurung moden terus (bole pkai pg kerja)
Sekali jahit 3pasang terus taw..Haha..Tamak kn..

Masa tengah asyik mjahit, cik husband apa lg...
"Pandainyaaaa..Nanti i belikan u new sewing machine ye"
Hehehe..Memang itu yg me nak pn
Konon bajet pandai sgt lah kn..
Jahit bju sendiri bole la, bju org lain xberani..

Then umi pn puji la cz da bole jahit baju sendiri
And umi cakap lepas ni bole blaja bt kemeja lak utk cik husband
HaiyoOoo...Nanti hari2 sedondon la gamaknya..

Isteri ni kalau byk kemahiran confirm2 suami bertambah syg kn..
Eh kena tmbah rajin sekali..Hahaha

=)
Read more ...

Saturday, August 20, 2011

Fried Popiah~

Today me bt a very simple dish, fried popiah with my own recipe
Recipe campak2 jer
Me buat dlm 50bijik...
Pemalas sebenarnya...Hehehe
Hantar sikit kt my dear fren n jiran..
Then hidang msa berbuka kt umh mertua
Habis..Licin..

=)
Read more ...

Saturday, August 13, 2011

Meet her~

Alhamdulillah
Bersyukur sgt semalam dpt jumpa dgn my best ever fren since former school dulu
Almost 2years jgk xjmpa...
Rindu sangat...

=)
Read more ...

Friday, August 12, 2011

Hair Cut~

Wah..Me macam xcaya ja...
Rambut sudah di kerat2 sehingga pendek
Xda la pendek sgt pn
Tapi still dlm kategori pendek jugak
Me simpan rambut pnjang dlm masa 3years tauuuu
Dah kira paras pinggang, tp xla nmpk sngat mcm antuuuu cz bt layer V so xnmpk terlalu panjang

Tapi bila dh terlalu panjang ni rimas pulak...
Tmbhn sekarang kn musim panas..
Me pn hapa lg..Sanggulkn je la rmbut n rambut pn ada yg gugur sikit2..
Biasalah...Perempuan kn...

So bila dh bt keputusan pendekkan kn rambut cik husband apa lagi
Suka la sangatttt
Sbb dia dh lama suruh me pendekkan rambut...
Hahahahaha...Nama pn perempuan...Mesti la suka rmbut pnjg knnnn

=)
Read more ...

Tuesday, August 9, 2011

Hari-hari Makan~

Hye everyone...
Sure masing2 still kekenyangan dek penangan juadah berbuka tadi kn
Me pn apa kurangnya...
Hehehe

Sebenarnya hajat ktorg laki bini nk kurangkan makan time berbuka
Means kurangkn tabiat melantak
Hahaha
Bole ker???
Salah sebab utama nk kurangkan makan time berbuka cz klu dh makan byk sgt cnfm nk solat pn selesa kn..

Tapi malangnya hampir setiap hari my mother in law hantar makanan kt umh ktorg taw
Nak tolak????
Tidak sesekali..Rezeki jgn ditolak kn..
So cane???

=)
Read more ...

Friday, August 5, 2011

Ramadhan~

Salam..
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak rakan2 bloggers
Masih belum terlambat kn???
Walaupn arini dh 5 Ramadhan...Hehehe

Ok...Sama2 lah kita memanfaatkan bulan yg mulia ni
Jgn ponteng puase yer...

=)
Read more ...

Sunday, July 17, 2011

Our Second Anniversary~


Salam
Today 17 July 2011..So genaplah usia 2tahun perkahwinan kami
Pejam celik pejam celik je kn
Klu ada anak pn dh umur setahon lebey

Tapi apakan daya..Smua tu kuasa DIA
Usaha,ikhtiar n tawakal...
Saban hari berdoa agar dipermudahkan urusan utk menimang zuriat
Diharap kalian turut mendoakan kami
Ada jugak segelintir pihak yg xfhm & langsung xmengerti knapa sstgh glgn yg bkahwin masih belum dikurniakan zuriat
Tanya xpa..Jgn la perli2..
Cuba korg tgk..Org yg kna rogol pn leh mengandung n beranak????
Suma tu kuasa DIA...
Siapa kita utk melawan takdirNya

Me n cik husband dh pg check up, mkn ubat2an n urut bagai...
Sampai pernah sminggu la me xlarat nk bgn dari katil kesan dari pg urut..
Tp xkn me nk cerita kt smua org apa yg ktorg bt utk ke arah tu...
Berhabisan duit ringgit..Hanya kami yg tahu...
Air mata mengalir tnpa henti smpi la terlena...
Tiap kali bila pg kenduri ja mesti org tnya..Me xda sbrg mslh dgn apa2 ptanyaan...Tp me sedey sgt bila diperli..
Masuk je dlm kereta, air mata terus jatuh tnpa henti
Cik husband la yg akn pujuk me smpi me senyum spti biasa..
Usia perkahwinan baru mencecah 2 tahun..Macam mana pulak dgn pasangan yg dh kahwin berpuluh tahun tapi masih belum dikurniakn zuriat???Perasaan dorg Tuhan je yg tau..

Alhamdulillah
Aku bsyukur padaMu...Dikurniakan suami sebaik dia..
Yg sentiasa mengerti, menyayangi & mjaga hati ini
Me xkn sia2kn anugerah yg xternilai ni
Terima kasih sayang....Melayan karenah me tnpa jemu..Kdg2 terasa dilayan seperti sorg anak cz me kerap pnggl cik husband dgn panggilan 'daddy'
Kwn2 pn smuanya suka dgn cik husband..Smpi mostly kawan2 bgtau yg dorg cemburu dgn keakraban ktorg

Untuk sambutan anniversary kali ni tpksa ditunda disebabkan oleh kesibukan dgn tugasan hakiki
Ktorg kna join kem on 11july-14july..
Then sabtu semalam bz dgn hal fmly..Mmg gyla penat
So today ktorg xamek cuti...Holiday dlm kesibukan waktu msti xbest...
Then me kna attend kursus 18-20july
23july ada prgrm dgn ofismate
25july ada prgrm kt ofis
28july-1 august balik kg..
Then dh start puasa!!!!
Tpksa ditunda selepas raya..Itupun klu cik husband xbz..Tp start ptengahan bulan august ni cik husband xleh amek cuti rehat/cuti ganti dlm tempoh sebulan cz dpt tugas memangku kerja si melah yg akn bersalin ptengahan august ne..

So last nite, cik husband tnya psl our next holiday n also gift yg me nak..
Hehe..Okay..Masih memikirkan destinasi yg sesuai..
Hopefully sblm cuti skolah..N kena plan elok2..Me xsuka dgn aktiviti main redah je...
And tomorrow me dh kna g attend kursus 3hari..Mesti rinduuuu sama cik husband...

=)
Read more ...

Sunday, June 19, 2011

Sekitar Majlis Perkahwinan Abg Saya~

Alhamdulillah..Semalam dah settle majlis perkahwinan my bro, Yassier & pasangannya Ain..
Moga hubungan kalian kekal dan bahagia hingga ke akhir hayat..Amin..

Sehari sebelum majlis diadakan marhaban pada sebelah malam..


Pada hari majlis, 18.06.2011

Around pukul 5lebey pengantin nk pg outdoor photoshoot...So cik husband n me pn ikut skali.. Cik husband klu dah jumpa si Panjang (pengapit my bro) memang sakit perut la me tahan gelak dgn lawak dorg yg xpernah habes..

So lepas abes outdoor photoshoot..
Balik mandi, solat n rehat jap, terus ke Ain's house utk sesi mbuka hadiah n makan2 satay...
Kebetulan mlm tu jugak dorg sambut Father's Day...Cik husband pn kena paksa interframe skali..

=)
Read more ...