click here :)

Saturday, April 30, 2011

Pengecut~

Now me ada di manjung, umh my parents
Actually xrancang pn nk balik sni..
Cane la me tlupa yg ari ahad kn public holiday..labour's day kan!
Then ari kames ari 2 me tnya la dgn cik husband, nk ke mna cuti 3 ari..
Cik husband ajak blk manjung..Me pn ok je

Cik husband suruh bwk balik si Bubu skali
Si Ampung dia srh tinggalkan sbb sgt la nakal ok..
Bising la jugak adik cik husband cz dorg dh syg sgt dgn si Bubu neh
Actually cik husband srh bwk skali si Bubu cz nk tinggalkan Bubu dkt umh my parents
Bg si Bubu berkawan dgn si Tam kt umh my parents

Sape si Tam???
Si Tam ni anak kucen..ada la umo baru sebulan..
Adek me la amek si Tam n si Garfield masa pg smyg di surau bdekatan dgn my salun
Si Garfield mati last week..
Ksian si Garfield..2minggu lps, umi bwk kucen2 ni blk umh opah
Then dia tinggalkan la kejap dua ekor ni kt tangga umah opah..
Lepas beberapa langkah je, teros umi tgk belakang
Ada kucen jantan liar nak bwk larik si Garfield!
Bila dia ternampak umi tgk dia, terus dia lepaskan si Garfield
Seharian si Garfield x jalan n x bunyi suara
Esoknya, my parents bwk Garfield pg vet
Doc tu cakap tulang belakang dia dekat dgn bontot tuh hancur sbb kna gigit
Lepas si Garfield tu kna inject, doc tu cakap if lepas 3 hari si Garfield xjalan mcm biasa, dia akn lumpuh seumur hdp..
Sian kan?
Sedey je me tengok..Si Garfield ddk je dlm cage sekor2..Si Tam lak kaki merayau walaupn usia xsmpi sebulan
Bila me bwk kuar dari cage n letak kat lantai, dia pn mengesot utk bgerak..Kaki tkulai kt belakang..Kira bototnya xleh diangkat la..
Tiap2 malam abi akan urut badan si Garfield..Sampai terkencing2 si Garfield tuh bila kna urut..
Erm..Nak buat mcm mana kn..Hidup dia xlama...

So bwk la si Bubu utk temankan si Tam yg sekor2 ditinggakan..
Me pun bkobar2 nk tunjukkan kwn baru untuk si Bubu
Masuk je rumah terus bwk si Bubu jumpa si Tam
Tau apa Bubu buat???
Dia bunyi 'hisss' mcm nak gaduh tuh
Me pn bengang teros dgn si Bubu
Padahal si Tam tu kecik nk mampos berbanding dgn si Bubu
So malam tu tpksa la bwk si Bubu tdo skali dlm bilik ktorg..
Cz si Tam bkeliaran kt ruang tamu..Jz masuk dlm cage bila dia nk tdo je
Umi takot si Bubu bt apa2 kt si Tam, so disuruhnya bwk si Bubu tdo skali dgn ktorg

Smpi ke hari ni Bubu xnak berkawan dgn si Tam
Lewat malam Kames lepas carik Bubu xjmpa
Rupa2nya dia tdo bwh katil my parents
Hadoi..Merajuk ke Bubu oi
Smlm pn sma...Emo smpi panjat bumbung
Arini???
Lepak kt balkoni umah sebelah
Si Tam tuh elok je nak bkawan dgn si Bubu tapi si Bubu asyik bunyi 'hissss' je
Dia pulak takot dgn si Tam...Mentang2 la si Tam ni xcomel n hitam mcm toyol..
Hampesss betol si Bubu..

=)
Read more ...

Wednesday, April 27, 2011

Filem Cun~


Last nite me tengok movie Cun dgn cik husband

Serious best n not bad jalan cerita nya
Ketawa xhengat tau
Klu nk bg bapa star, me kasi 4stgh bintang tau!

Antara pelakon2 filem ni,
Remy Ishak (Atan), Maya Karin (Luna Latisya) & Faezah Elai (Tom)..Ning Baizura (Candy) n Jehan Miskin (Ryan Hidayat) pn ada jugak
Memang amat lah layan filem ni
Kisah psal Luna Latisya, host rancangan gosip Meletops
N Tom sebagai PA nya..
Suatu hari di mana Ryan kantoi dgn si Luna, Luna teros cabut balik Kedah (kg Tom)
Di situ lah permulaan bibit2 cinta antara Luna n Atan
Atan ni sepupu Tom...
Bg me mmg la best cz me suka layan filem yg romantik n lawak..

=)
Read more ...

Monday, April 25, 2011

Ada masalah rambut kering dan rosak? Keguguran rambut? Kelemumur?

You all ada x masalah rambut seperti yg tertera di tajuk atas tuh?

Jz opening my new bloghop HERE

Cepat2 g visit

=)

Read more ...

Meet my eiyra~

Last Saturday me dengan hubby ke Penang utk meet my bestie Eiyra n her boyfie Aiman
Wah..Gyla lama xjumpa kot
Jalan2 tengok wayang..Yang penting klu dh jumpa tuh sure lah sembang smpi xhengat dunia..
Kami sibuk bergosip..Cik husband n aiman la sibuk la bcerita psl kereta xabes2..

So ari tu kami tengok movie "The Roommate"
Not so bad la..Takottttttt...
Kisah psl si Sara, student kolej dengan new roommate nya Rebecca yg lesbian..Mmg psiko gyla si Rebecca ni
Ada part yang Rebecca tarik subang kt pusat kawan Sara tuh memang me rs ngeri..
Malas nk cerita banyak..So bg me memang xrugi la tonton..
After jalan2, makan2 g karaoke lak..
Then msa nak balik pn sempat lg planning utk our holiday destination
Cik husband n Aiman gelak je..
Memang best dorg ni..Sporting...
=)
Read more ...

Tuesday, April 12, 2011

Putrajaya tomorrow~

Tomorrow kena pg Putrajaya utk terima anugerah pkdmtn cemerlang (APC)
Smlm br smpi surat
Nak pg dgn kenderaan jabatan or kenderaan sendiri?
Nasib baik cik husband ada OT minggu lepas, so dia amek la cuti ganti 2 hari
So pg sendiri la dgn cik husband..Baru best kn~

Klu pg dgn kenderaan jbtn kna btolak hari ni..
Tapi me, still kt ofis (time rehat now ok)
So myb after balik kerja kang baru bertolak
Nak singgah Manjung dulu ke x eh?
Abi suruh me singgah rehat sana dulu..Hehe..Rindu ker?
Bole me kebas alat jimat minyak beliau
Jimat ke???
Bole lah..Seri Mnjung--->Sg Petani minyak rm25..Ok la kn..2.0 Auto lak tu

Malam semalam sebelum tido terus teringat yg kitorg x pack baju2 lagi..
Terus capai segala baju yg nak digunakan n letak kt atas sofa?
Sebab apa?
Cik husband nak tolong kemaskan n isi dlm bag dia
Bwk satu bag senang!

Then semalam jugak me dpt tau yg time majlis tu nanti kena pakai baju batik memandangkan jatuh pada hari kames
Tomorrow rehearsel..N lusa baru hari majlis tuh
Mana la sempat nak carik baju batik baru..
Belasah jela apa yg ada kn..Jnji baju batik..

=)
Read more ...

Friday, April 1, 2011

Makan Lagik~

Semalam pg mamam dgn cik husband's family aka me pnya keluarga mertua la kn...
Kat Sg Petani tapi me lupa pulok nama tempatnya
Me yg mana satu? Yang bselendang merah la of coz..
Hehe..Actually me tatau pn my mak mertua pnya bday
Apa punya menantu daaa...

=)
Read more ...