click here :)

Saturday, April 30, 2011

Pengecut~

Now me ada di manjung, umh my parents
Actually xrancang pn nk balik sni..
Cane la me tlupa yg ari ahad kn public holiday..labour's day kan!
Then ari kames ari 2 me tnya la dgn cik husband, nk ke mna cuti 3 ari..
Cik husband ajak blk manjung..Me pn ok je

Cik husband suruh bwk balik si Bubu skali
Si Ampung dia srh tinggalkan sbb sgt la nakal ok..
Bising la jugak adik cik husband cz dorg dh syg sgt dgn si Bubu neh
Actually cik husband srh bwk skali si Bubu cz nk tinggalkan Bubu dkt umh my parents
Bg si Bubu berkawan dgn si Tam kt umh my parents

Sape si Tam???
Si Tam ni anak kucen..ada la umo baru sebulan..
Adek me la amek si Tam n si Garfield masa pg smyg di surau bdekatan dgn my salun
Si Garfield mati last week..
Ksian si Garfield..2minggu lps, umi bwk kucen2 ni blk umh opah
Then dia tinggalkan la kejap dua ekor ni kt tangga umah opah..
Lepas beberapa langkah je, teros umi tgk belakang
Ada kucen jantan liar nak bwk larik si Garfield!
Bila dia ternampak umi tgk dia, terus dia lepaskan si Garfield
Seharian si Garfield x jalan n x bunyi suara
Esoknya, my parents bwk Garfield pg vet
Doc tu cakap tulang belakang dia dekat dgn bontot tuh hancur sbb kna gigit
Lepas si Garfield tu kna inject, doc tu cakap if lepas 3 hari si Garfield xjalan mcm biasa, dia akn lumpuh seumur hdp..
Sian kan?
Sedey je me tengok..Si Garfield ddk je dlm cage sekor2..Si Tam lak kaki merayau walaupn usia xsmpi sebulan
Bila me bwk kuar dari cage n letak kat lantai, dia pn mengesot utk bgerak..Kaki tkulai kt belakang..Kira bototnya xleh diangkat la..
Tiap2 malam abi akan urut badan si Garfield..Sampai terkencing2 si Garfield tuh bila kna urut..
Erm..Nak buat mcm mana kn..Hidup dia xlama...

So bwk la si Bubu utk temankan si Tam yg sekor2 ditinggakan..
Me pun bkobar2 nk tunjukkan kwn baru untuk si Bubu
Masuk je rumah terus bwk si Bubu jumpa si Tam
Tau apa Bubu buat???
Dia bunyi 'hisss' mcm nak gaduh tuh
Me pn bengang teros dgn si Bubu
Padahal si Tam tu kecik nk mampos berbanding dgn si Bubu
So malam tu tpksa la bwk si Bubu tdo skali dlm bilik ktorg..
Cz si Tam bkeliaran kt ruang tamu..Jz masuk dlm cage bila dia nk tdo je
Umi takot si Bubu bt apa2 kt si Tam, so disuruhnya bwk si Bubu tdo skali dgn ktorg

Smpi ke hari ni Bubu xnak berkawan dgn si Tam
Lewat malam Kames lepas carik Bubu xjmpa
Rupa2nya dia tdo bwh katil my parents
Hadoi..Merajuk ke Bubu oi
Smlm pn sma...Emo smpi panjat bumbung
Arini???
Lepak kt balkoni umah sebelah
Si Tam tuh elok je nak bkawan dgn si Bubu tapi si Bubu asyik bunyi 'hissss' je
Dia pulak takot dgn si Tam...Mentang2 la si Tam ni xcomel n hitam mcm toyol..
Hampesss betol si Bubu..

=)

0 comments:

Post a Comment