click here :)

Monday, December 26, 2011

My Abi's Bday~

Tomorrow 27Dec bday my abi..
So tomorrow morning dah nak ke kL so sambut siap2 malam ni..
Me jz prepared some homemade pizza, makanan sampingan n chocolate fudge cake.
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read more ...

Jom Buat Stock~

Tadi petang me pg Tesco utk beli barang keperluan umah..
Dynamo liquid 4.4kg just RM18.60 sebotol!!!
Means jimat RM8.** jugak lah..
Me pun apa lagi..
Terus angkut buat stock kat umah..

Then ke Giant lak..
Shokubutsu Shower Gel refill 500ml, RM7.99 sepeket..Buy 1 free 1!!!
Me pn angkut jugak lah yang ni cz murah gile..
Memang berbaloi..

Jimat jimat..

=)
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read more ...

Friday, December 23, 2011

Having Curry Mee For My Lunch~

Last nite masa mkn kt Secret Recipe, my mom order curry mee..
For me, curry mee kat Oldtown sedap lagi
Tapi me lagi suka homemade curry mee yg my mom buatkan..
Ada kerang lagi..
So me pun request la curry mee kt my mom semalam..
And today, me bangun tdo je dah tersedia homemade curry mee kt meja makan..
Memang marvellous lah..
Yummy..

=)
Published with Blogger-droid v1.6.9
Read more ...

Result PMR Adek~

Baru lepas belanja my family makan kt Secret Recipe
Actually nak smbut my adek dpt result PMR pagi td
Dorg dapat result kul 10am
Lps me breakfast kt ofis td terus call dia

Me : Adek, result dah dapat x?
Adek : Suda
Me : So macam mana???Kurang dari percubaan ari tu or lebih lagi???
Adek : Ermmm..Lebey sikit la
Me : Brapaaaaa??
Adek : 6 je
Me : Really???6A 2B eh..Congrats adek..So, nak present apa?
Adek : Tah..Apa2 jela
Me : Cakap la cepat..Nak apa?
Adek : Dah nama pn nak bg hadiah...Hadiah kan rahsia
Me : Haha..Cakap jelah
Adek : Aritu cakap nak bawak pg kL

Hadoyaiii..Terjanji punya pasal kan..
Terpaksa lah ku kotakan janji

=)
Read more ...

Saturday, December 17, 2011

Year End Sales~

Yesterday selepas cik husband menunaikan Solat Jumaat nya, terus ktorg meneruskan aktiviti..
Xjadi ke Gurney..
So pg Queensbay jela dekat..
Lagipun me nk renew my J Card...
So shopping la beberapa barang keperluan..
Sampai lenguh la kaki..
And me pn terus bagitau cik husband
Me : "I dh x larat la..Seriously xmau shopping utk 3months dah.."
Cik husband : "Biar betullll?Hmmm...Hangat2 taik ayam jer nih sebab xlarat nak jalan kan?Ni kira shopping YES lah kan"
Ok fine..
Abes je beli barang suma, terus ajak cik husband pg makan
So singgah terus la ke Pizza Hut..
Itu pn makan xhabis, so yg lebey tu cik husband take away ja..
Entah apa rupa pizza tu arini..




Muka penat..Btw cik husband suka my lipstick's colour

=)
Read more ...

Friday, December 16, 2011

Its Friday Bebeh~

Now berada di Kulim Inn
Haha..Oppss..Xda kenduri apa2 pun esok...

Actually semalam amek cik husband yg baru balik dari Langkawi
And he knows yg i'm not in a gud mood
So when sampai je rumah, terus dia ajak me kuar even me tau dia memang penat
After mandi and siap2 terus gerak..
And cik husband ajak me pg shopping..This is the best therapy for woman aite???
Hehehe..Malas nak pg jejauh..Cz dah malam
Macam biasa me lebey senang utk ke Sunway Carnivall Mall ja
Lepas shopping bagai terus makan Subway and tengok movie
Movie??? Yes..Ombak Rindu
Hahahaha...Loser gila..That movie released on 1st December aite???
And 15 December baru me p tengok...
Adoi...Semua disebabkan kesibukkan terlampau...
Tapi me x mampu nk feeling lebih2 cz my ofismate, Ana dh stori pasal movie ni

Then abes movie pn dh kul 1 lebey pagi
Hmmm..Pusing2..And sampai area Kulim
Haha..Bole ja macam tu kan?
Nak balik umah memang malas la sebab cik husband nak bawak pg Gurney arini
Then terus dia ajak check in kat area Kulim ja..
Selalu kalau datang sini, check in kat Hotel Seri Malaysia ja
And me pun suggest la dekat cik husband, y not ktorg stay kt Kulim Inn ja cz dh kul 2pg, and i think the price should be cheaper..

Bilik for me ok even dh sedikit old tp mmg worth with the room rates la
Okay..Nak siap2 untuk check out and shopping again

=)
Read more ...

Saturday, December 10, 2011

Planning For Husband's Birth Day~

Today dah 10 Disember 2011
So ada masa lebey kurang sebulan lebey lagi utk plan for my cik husband's bday on 19 January 2012
But da problem is...
Me xda idea nk celebrate kat mana
I need vacation tapi malas nk pg jauh2..
So masih tercari2 lagi tempat yg sesuai
Kat mana yerrr?

Huhu..
Tak sabau nak cuti hujung tahun
Cuti dah approved!
So waiting for jenjalan n bershopping sempena 'Year End Sales' n also bercuti-cutian bersama family tercinta!

=)
Read more ...

Kursus di Tiara Beach Resort, Port Dickson

Sampai umah semalam pn dah hampir jam 8malam
Penat perjalanan tapi best sangat
Dapat group yg memang happening giler

Tempat penginapan pn best
Satu bilik yg ada 2 single bed n 1 queen size bed tp ddk 2 org je
Memang best la...Bilik pn besar
N kat situ jugak ada taman tema air even xsebesau mana tapi tetap layannn
Dah macam pg bercuti pulakkkk

=)
Read more ...

Saturday, December 3, 2011

Get Bz~

Tengah packing barang utk ke Langkawi esok
Bukan honeymoon utk kali yg ke berapa ya, tetapi pergi atas urusan kerja
Dah la pg time LIMA..
Adui..Confirm sesak la gamaknya
Stay kat langkawi Ahad-Selasa

Then Rabu pulak ke Tiara Beach Resort, PD..
Kursus sampai ari Jumaat

Memang confirm penat dlm perjalanan lah...
And cik husband ditinggalkan..Hehe
Bubye~

=)
Read more ...

Paintball Again~

Today me ada paintball game dgn kawan2 ofis
Tak semua yg terlibat sbb biasa lah sekarang kan musim kenduri kawen
So around kul 8stgh breakfast dulu then terus gerak pg Cinta Sayang Resort Sg Petani

Memang penat..Cz 5 round main
Main 12 org..4000 pallets..Memang sakan la
Thats y gmba masa tengah main ada sekeping je sbb semua main
Perempuan jz me dgn anak my officer

Habis lebam2 badan
Nak main sgt kan...Hahaha

=)
Read more ...

Cik Husband Nyanyi~

Salammmm..Hye hye hye
Lame benor xhapdettt stori kn?

Stori psl cik husband masuk ptandingan nyanyian under jbtn tu pn tergantung lagi
Sooooo..Result utk Peringkat Zon Utara yer kengkawan
Jap jap...
Ok.. Dapat tempat ketiga..
So judges pilih 5orang peserta bg kategori solo n duet means yg dpt no 1-5 utk ke semi final lak di kL

Kesian cik husband..Memang kelam kabut dia
Cz lps ja pertandingan ni, dia kena kursus lak di a.star...
Then cuti jumaat..
Sabtu terus ke kL utk kursus vokal dgn Cikgu Siti Hajar, Rima Rashidi taw
Then rabu terus hari pertandingan utk Semi final lak







Unluckily cik husband xbjaya utk ke Peringkat Final
Persaingan sememangnya teramat sengit
Menang kalah adat pertandingan lah kan

Balik jer dari pertandingan tu terus singgah Ikea mencari apa lagi kalau bukan our fevret meatball n daim cake!

=)
Read more ...